غولهای فناوری دنیا دست به کار شدهاند تا جایی در آینده بلاکچینی دنیا برای خود دستوپا کنند
در پست پیشین وبلاگ کارچین به شرکتهایی اشاره کردیم که در صنعت مالی کار میکنند و روی بلاکچین به عنوان یکی از فناوریهای تاثیرگذار در حوزه سرمایهگذاری کردهاند.
در گزارش فعلی میخواهیم شرکتهای فعال در زمینه فناوری را معرفی کنیم که دارند برای پیشرفت در زمینه بلاکچین با یکدیگر رقابت میکنند. به هر حال بلاکچین یک فناوری است و قطعاً شرکتهای فعال در حوزه فناوری میتوانند بهره بیشتری از آن ببرند. شرکتهایی که این روزها سرمایهگذاری زیادی روی بلاکچین، محصولات آن و البته برخی استارتاپهای بلاکچینی انجام دادهاند.
شرکت اوراکل
اوراکل یکی از پیشگامان توسعه و همکاری در زمینه بلاکچین است. این شرکت تلاش میکند با استفاده از بلاکچین خدماتی ارائه دهد که این خدمات کار سایر شرکتها را راحت کند؛ چراکه اوراکل اعتقاد دارد بسیاری از شرکتها نمیتوانند یک سیستم بلاکچین اختصاصی طراحی کنند.
خدمات سرویس ابری و نرمافزار به عنوان خدمت (SAAS) این شرکت میتواند با فرآیندهای کاری مختلفی از جمله زنجیرههای تأمین شرکتهای دیگر کار کند. از اینرو اوراکل برای استفاده از بلاکچین در این حوزهها سرمایه گذاری کرده است. در ادامه به چند مورد از سرمایهگذاریهای اوراکل در حوزه بلاک چین اشاره شده است:
- سرویس ابری پلتفرم بلاکچین اوراکل
- پلتفرم سازمانی پلتفرم بلاکچین اوراکل
- ردیابی و رهگیری هوشمند
- جداول بلاکچین 20سی پایگاه داده اوراکل
اپل
اپل یک شرکت شناختهشده و معروف در حوزه فناوری کامپیوتر است که با تمام قوا در زمینه فناوری بلاکچین کار میکند. بیشتر تمرکز این شرکت روی اطلاعات مبتنی بر برچسب زمان (تایم استمپ) است.
اپل قصد دارد در آینده یکی از شرکتهای تأثیرگذار در این زمینه باشد و میخواهد در فرآیندهای گوناگون خود از بلاکچین استفاده کند. البته هنوز مشخص نیست که رویکرد این شرکت در فرآیند اجرای فناوری بلاکچین چگونه خواهد بود.
آلفابت
آلفابت، شرکت مادر گوگل و یکی از بزرگترین شرکتهای آمریکایی است که در زمینه فناوری فعالیت میکند. این شرکت در پی ساخت پلتفرمها و ابزارهای بلاکچین است.
از طرف دیگر خود شرکت گوگل هم سرمایهگذاری زیادی روی این فناوری کرده است. در حال حاضر این دو شرکت برنامههای ابری یا بلاکچین هیبریدی متنوعی با استفاده از گوگل کلود و اتریوم ارائه دادهاند.
این مطالب را هم بخوانید:
تنسنت
تنسنت یکی از شرکتهای معروف چینی است که در زمیه تبلیغات آنلاین و خدمات ارزش افزوده کار میکند. این شرکت اعلام کرده است که در زمینه بلاکچین سرمایهگذاری زیادی کرده و میخواهد در فعالیتهای خودش از این فناوری بهرهبرداری کند.
آلفابت، شرکت مادر گوگل و یکی از بزرگترین شرکتهای آمریکایی است که در زمینه فناوری فعالیت میکند. این شرکت در پی ساخت پلتفرمها و ابزارهای بلاکچین است.
هلدینگ علی بابا
علی بابا کلود که یکی از زیرمجموعههای علی بابا است و در زمینه فضای ابری کار و فعالیت میکند قصد دارد خدماتی در زمینه بلاکچین ارائه دهد. این شرکت تلاش میکند یک پلتفرم کسب و کاری ارائه دهد که مدیریت آن نیازی به زیرساختهای واقعی نداشته باشد. علی بابا اعلام کرده سیستم بلاکچین به عنوان سرویس (BAAS) این شرکت از فناوریهای بلاکچین انت، کوروم و هایپرلجر فابریک پشتیبانی میکند.
فیسبوک
فیسبوک اخیراً از برنامه خود در زمینه ارزهای دیجیتال رونمایی کرده است. این شرکت ارز دیجیتال اختصاصی خود را که لیبرا نام دارد را هم دارد و میخواهد با استفاده از بلاکچین امکان یکپارچهسازی پرداخت با استفاده از ارز دیجیتال و رسانههای اجتماعی را فراهم کند. پروژه دیگر این شرکت، نووی نام دارد و یک کیف پول دیجیتال است.
آی.بی.ام
آی.بی.ام از پیشگامان اصلی سرمایهگذاری در زمینه فناوری بلاکچین است. سرویس بلاکچین آی.بی.ام به کسب و کارها این امکان را میدهد که از فناوری بلاکچین استفاده کنند و نگران ایجاد شبکه بلاکچین اختصاصی خود نباشند.
کسب و کارها میتوانند به شبکههای موجود این شرکت متصل شوند و فعالیتهای موردنظر خود را انجام دهند. این شرکت در زمینه بلاکچین مشتریان زیادی از جمله خودروسازیهای بزرگ را دارد.
آمازون
آمازون یکی از سنگینترین سرمایهگذاریها را در حوزه بلاکچین انجام داده است و میخواهد از این فناوری برای سیستم انبارداری و زنجیره تأمین خود استفاده کند.
این شرکت تلاش میکند که یک شبکه بلاکچین به نام آمازون منیجد بلاکچین هم برای کمک به کسب و کارها راه اندازی کند. کسب و کارها میتوانند در این پلتفرم از هایپرلجر فابریک با حمایت اتریوم استفاده کنند. شرکت آمازون پایگاه داده دفتر کل کل قابل تأیید خود تحت عنوان آمازون کیو.ال.دی.بی را هم دارد.
علی بابای چین تلاش میکند یک پلتفرم کسب و کاری ارائه دهد که مدیریت آن نیازی به زیرساختهای واقعی نداشته باشد. علی بابا اعلام کرده سیستم بلاکچین به عنوان سرویس (BAAS) این شرکت از فناوریهای بلاکچین انت، کوروم و هایپرلجر فابریک پشتیبانی میکند.
اینتل
اینتل هم به اهمیت این فناوری پی برده است و میخواهد روی آن سرمایهگذاری کند. در حال حاضر این شرکت در حال مشورت با سایر شرکتها و رهبران کسب و کارها است تا بتواند فناوری بلاکچین را به بهترین شکل در فرآیندهای خود پیادهسازی کند.
مورگان استنلی
این شرکت هم از شرکتهای بزرگ آمریکایی است که در زمینه بلاکچین سرمایهگذاری کرده و قصد دارد در قراردادهای آتی خود خود از این فناوری بهرهبرداری کند.
مایکروسافت و سامسونگ
دو شرکت بزرگ دیگری که در زمینه بلاکچین سرمایهگذاری کردند مایکروسافت و سامسونگ هستند. این دو شرکت تلاش میکنند که از این فناوری جدید نهایت استفاده را ببرند.
مایکروسافت با استفاده از سیستم اژور خود تلاش میکند خدمات بلاکچین ارائه دهد که از جمله خدمات این شرکت میتوان به کیت توسعه بلاکچین اژور، میزکار بلاکچین اژور و سرویس بلاکچین اژور اشاره کرد.
سامسونگ هم دارد روی پلتفرم نکستلجر خود کار میکند که وظیفه رهگیری زنجیره تأمین جهانی این شرکت را بر عهده دارد.